2017. március 12., vasárnap

Tarja, ami nem Turunen!

Sziasztok!

Nagyon régen nem írtam már ide semmit, de most megtöröm a csendet recept leírással.

Hozzávalók:

1 kg tarja
4 db közepes hagyma
4 db édesebb fajta alma
zsír

bors
lestyán
kakukkfű

A tepsi alját kirakjuk egy réteg karikára vágott hagymával. Erre következik a szintén karikára vágott alma aminek a tetejét megszórjuk lestyánnal.
A húst 1.5-2 cm vastagra felvágjuk, bő zsírban hirtelen megsütjük mind a két oldalát, majd az almákra fektetjük őket.
Miután az összes hús átkerült a tepsibe a visszamaradt zsiradékot is ráöntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és még egy kis lestyánt is szórunk rá. Lefedjük alufóliával és már mehet is a 180 C-fokra előmelegített sütőbe kb 1.5-2 órára. Mikor levettük a fóliát ilyesmi képnek kellene fogadnia:


Óvatosan forgassuk meg a husikat, majd tegyük vissza a sütőbe még egy fél órácskára. Ha van légkeverésünk nyugodtan használjuk. A végeredmény így néz ki:
A húsokat szedjük ki egy tányérra majd a tepsiben maradt masszát egy tálkában botmixerrel dolgozzuk el. Ízlés szerint adhatunk hozzá tejfölt, mustárt, esetleg mehet még bele ketchup is. Én burgonyapürével tálaltam.
Jó étvágyat!

Sziasztok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése